Autopech op weg naar een kluswerk? Basis kneepjes die een loodgieter kan uitvoeren

June 27, 2020

Het is best wel lastig wanneer je op weg bent naar het uitvoeren van een lekkage werk en je autopech hebt. In deze gevallen zijn er weinige om je heen die je daarmee kunnen helpen. Bel je in die gevallen voor een monteur kan het ook een tijdje duren voor de monteur ter plekke is. Je verliest zo tijd. Om ervoor te zorgen dat je tijd kan winnen vindt je hier enkele basis kneepjes die je als loodgieter in Almere kan uitvoeren indien je autopech heb.

Eén van de meest voorkomende autopech is bandenpech. Het kan dus voorkomen dat de banden van de auto of één van de banden plat zijn.

Je gaat dus de banden moeten verwisselen. Eén van de basis kneepjes voor een loodgieter is dus het verwisselen van banden.

Zorg er hierbij voor dat je de gereedschappen die nodig zijn voor het verwisselen van een band bij je heb. Deze zijn dus dan een wielstok en een djak. De wielstok die je nodig hebt om de knoopjes die de banden in plaats houden los te krijgen en de djak  die de auto omhoog tilt om het band ervan af te krijgen.

Heb je de gereedschappen bij de hand dan is het verwisselen van een band niet moeilijk te doen.

Je plaats dus de djak onder de auto dichtbij het band dat je gaat verwisselen en tilt de auto omhoog. Daarna maak je de knoopjes met de wielstok los op de band er van  af te kunnen krijgen. Je haalt dus dan de band weg en plaats de nieuwe. Daarna plaats je de knoopjes weer met de wielstok om het band in plaats te houden. Is dit gedaan leg je de auto weer neer en haal je de djak weg.

 

Nog iets dat vaker voorkomt bij autopech is dat de auto niet wilt starten.

In de meeste gevallen is het zo dat de auto niet start, omdat de batterij leeg is. Dit gebeurt door de autolichten aan te laten.

Door het aanlaten van de autolichten na de auto uit gedaan te hebben trekt dit veel stroom aan, waardoor de batterij leeg kan lopen en de auto niet meer start.

In deze gevallen  hoef je alleen de batterij van de auto elektriciteit aan te schaffen, zodat hij kan starten.

Dit kan met een elektriciteitskabel.

Je plaats dus één van de uit einde van de kabels aan de batterij van jou auto en de andere aan de batterij van een ander auto. Om elektriciteit naar jou auto te kunnen vervoeren, zodat hij kan starten moet de ander auto gestart zijn. is de auto gestart en de kabels in plaats dan kan je jou auto starten. Zo gaat hij dus weer aan.