Tips/ Ideeen

Hou je van raceauto’s en wedstrijden?

Heb je totaal geen idee hoe je een raceauto moet onderhouden?

Je wilt graag meedoen aan een wedstrijd maar hebt totaal geen idee hoe dat mogelijk gemaakt kan worden?  Wij van rotterdamracing.nl adviseren jou graag.

 

Wil je gaan racen dan moet je rekening houden met het volgende:

  • Racen in teamverband

Het is best mogelijk om als individu te gaan maar dat kost heel veel geld. Het is daarom verstandig om je liever aan te sluiten bij een team. Indien je niet in teamverband wilt racen dan kan je op een lager niveau gaan racen.

  • Racen als individu

Je kan regelmatig met een klein budget en zonder te veel restricties op het circuit gaan racen.

 

Racelicentie

Als je in Nederland in competitieverband wilt racen dan zal je in het bezit van een racelicentie moeten zijn. In Nederland kan je op een beperkte aantal manieren aan een racelicentie komen. Enkele automagazines en autoclubs bieden in samenwerking met enkele instructeurs racecursussen aan. Echter raden wij aan om een cursus te volgen bij de Rentsportschool Zandvoort

 

Je houdt van racen maar niet waar je al die adrenaline kwijt.

Op een openbare weg ga jij je moeten houden aan de maximale snelheid. We kunnen ons best voorstellen dat een echte liefhebber het gaspedaal zo diep mogelijk wilt intrappen. Je kan daarom naar een circuit. Bij enkele circuits kun je met je eigen auto of een echte raceauto lekker gaan racen.

 

Je wilt een raceauto aanschaffen maar je hebt totaal geen idee waar je moet beginnen.

In Nederland worden er regelmatig verschillende auto beurzen gehouden. Op zo een beurs krijg je verschillende auto’s te zien en kan je ook veel informatie inwinnen.

 

Importeren van een raceauto

Misschien heb je geen raceauto kunnen vinden in Nederland. Je kan ook ervoor kiezen om een auto te importeren. Duitsland is 1 van de landen van waar je een raceauto kan laten importeren.

 

Bezoek als liefhebben zeker een keer een Formule 1 wedstrijd.

Een Formule 1 wedstrijd is de hoogste klasse die je kunt vinden in de autosport. Dit is bepaald door de  Fédération Internationale de l’Automobile, ook wel bekend als de FIA.  De sfeer van zo een wedstrijd is weer anders vanwege de spanning, de snelle racewagens en het volume. In landen als België, Duitsland en Oostenrijk worden regelmatig Formule 1 wedstrijden gehouden.

Wij hebben enkele tips en ideeën die betrekking hebben op raceauto’s en wedstrijden hier voor jou genoteerd.  Er zijn nog veel meer leuke tips en ideeën op de website te vinden. Neem daarom een kijkje op de website.