Advies om veilig je auto te parkeren

February 18, 2021

Veilig parkerenParkeer je ook altijd op een veilig plaats? Je auto dient veilig geparkeerd te worden. De reden hiervoor is om te voorkomen dat er inbraak plaatsvind of dat je auto beschadigd raakt wanneer je niet netjes of op de juiste plek parkeert. Er zijn enkele handige tips om je auto veilig te parkeren. Parkeren Eindhoven heeft veilig parkeren

Bewaking

Als je ergens gaat parkeren zorg ervoor dat er camerabewaking is. Ook als je thuis gaat parkeren is het aangeraden om een camera te plaatsen. Indien er iets gebeurd aan je auto kun je altijd nog terugkijken hoe dit gebeurd is. Als je op een openbaar parkeerplaats gaat parkeren en er geen camerabewaking is dan kun je ook parkeren waar er een bewaker aanwezig is. Deze bewaker kan ook toezicht houden op je voertuig.

Parkeertekens

Heb je jouw auto veilig geparkeerd, maar vrees je om eruit te komen? Het is handig om een teken te plaatsen of een bord die duidelijk maakt dat dit jouw uitrit is. Het doel van deze teken is om de andere rijders duidelijk te maken dat dit een parkeerplaats is. Zo kunnen ze hun vaart verminderen of stoppen om te kijken als er een auto eruit komt. Dit is veilig om aanrijdingen te voorkomen.

Hulp

Als je ergens parkeert en je iets raar merkt op het parkeerterrein kun je deze doorgeven. Het is beter om te voorkomen. Want het kan ook een inbreker zijn. Als iemand te lang of steeds heen en weer bij een auto loopt en gluurt is het goed om alarm te slaan. Ook wanneer hetzelfde auto steeds heen en weer rijdt is het vreemd.

Drempels

Een parkeerterrein is pas veilig als je drempels bij de in en uitgangen plaatst. Meeste mensen rijden met een hoge snelheid wanneer ze uit het parkeerterrein gaan. Als er andere zijn die naar binnen rijden kunnen ze botsen met de ander auto. Als er een drempel is gaat de persoon verplicht snelheid verminderen.

Parkeerpalen

Veilig parkeren is mogelijk dankzij parkeerpalen. Vele weten niet hoe ze hun auto moeten parkeren. Je hebt mensen die veel te dichtbij naast elkaar parkeren. Dit zorgt alleen maar voor schade. Er kan schade optreden wanneer je de deur openmaakt en tegen de ander deur botst. Als er parkeerpalen aanwezig zijn kun je gelukkig veilig parkeren.

De toegang

Niets is beter dan een parkeerhelling tot de parkeerplaats. Vele hebben de neiging om met een snelheid in een parkeerplaats te gaan. Het schaadt je auto. Als er een parkeerhelling aanwezig is kun je helemaal niet hard rijden en zo ook geen schade oplopen.

De gevaren die kunnen oplopen tijdens het niet veilig parkeren is diefstal, mishandeling en intimidatie. Als er desnoods 1 keer zo een ongeval heeft plaatsgevonden breekt het vertrouwen van een ieder. Mensen zullen vrezen om hun auto te parkeren op het desbetreffende parkeerplek. Met inachtneming van de volgende punten is het mogelijk veilig te parkeren.